Champagne-Ardenne PDF

Champagne eller sjampanje er en hvit, musserende vin fra distriktet Champagne i regionen Champagne-Ardenne i Nord-Frankrike. I land verden over er champagne betraktet som en festdrikk og luksusvare. Musserende vin fra champagne-Ardenne PDF distrikt og land omtales iblant feilaktig som champagne. Disse har blant annet reist innvendinger mot at en norsk bar som også har cava på menyen, bruker navnet Champagneria, men i dette tilfellet var norsk lov gjeldende og champagneinteressene vant ikke frem.


Nos journalistes-enquêteurs ont déniché et testé pour vous des activités de loisirs originales sur l’ensemble de la région. Découvrir la nature, rouler à vélo ou en rollers, marcher, voguer au fil de l’eau, chevaucher, expérimenter de nouveaux sports, revisiter l’histoire et l’art sous toutes leurs formes. Les artisans et artistes vous ouvrent leurs portes. La détente et le bien-être sont aussi au rendez-vous. Sans oublier des idées pour distraire bébés et enfants ! Photos, cartes routières, plans à l’intérieur.

Vanligvis er champagne lys grønn eller gul av farge, men også rosa champagne forekommer. Det rosa skjæret kommer som oftest av at champagnen tilsettes rødvin når den er nesten ferdig. Champagne lages innledningsvis på samme måte som vanlig vin med en første gjæring av druesaft på ståltanker. Deretter lar man vinen gjære for andre gang på flaske. Champagne laget av bare Chardonnay kalles Blanc de blanc. I tillegg finnes et fåtall andre druer som dyrkes på totalt 93 hektar. Disse er tillatt, men regnes ikke for betydelige.

Sukkerinnholdet i champagne varierer fra helt søt til helt tørr. Det er viktig å legge merke til at i champagnens verden er sec langt fra den tørreste. Andre musserende viner har kopiert betegnelsene som brukes for champagne. En flaske Guy Charlemagne i en champagnebøtte med is.

Champagne selges vanligvis drikkeklar, og behøver ikke lagres før drikking. Champagneflasker kan likevel lagres et par år, så lenge flaskene holdes borte fra sollys ved jevn tempreatur. Flaskene bør lagres liggende for å holde korken fuktig, slik at trykket holdes oppe og luft ikke slipper inn i flasken. C, da det er her lukten og smaken kommer til sin rett. Riktig temperatur kan oppnås ved å la den uåpnede flasken ligge i en champagnebøtte med is og vann i omtrent 20 til 30 minutter, eller eventuelt ved å legge den i kjøleskap i et par timer. Når flasken åpnes skal man ikke poppe korken, da dette lett fører til søl og bortkastede bobler.

Det høye trykket i flasken kan også føre til personskader dersom man ikke er forsiktig, så flasken skal alltid åpnes bort fra andre mennesker. Normalflaske fra Veuve Clicquot Ponsardin på nest nederste trinn, magnum på nederste. Piccolo er også et eget varemerke for musserende vin fra den tyske produsenten Henkell. Normalflasker med champagne rommer 0,75 liter. Dette gjelder imiderlertid ikke de enda større flasketypene, da disse ikke flaskegjæres og dermed kan oppleves som mindre friske.

Korken i champagneflaskene er karakteristisk med sin kuleformede topp og koniske kropp. Den ble tidligere laget helt i naturkork. Det er først og fremst franskmenn som drikker champagne. I Storbritannia konsumeres 34 millioner flasker årlig, i USA 20 millioner og i Tyskland 11 millioner. Russland, Japan og Kina er voksende markeder som får stadig større betydning. I rekordåret 1999 ble det på grunn av overgangen til et nytt millennium solgt 327 millioner flasker champagne.

This entry was posted in Actu, Politique et Société. Bookmark the permalink.