Marseille PDF

Saisissez les termes que vous voulez rechercher. Enter your username or e-mail address. Enter the marseille PDF that accompanies your username or e-mail address.


La voirie sélectionnée est très longue. Simplifiez-vous la vie, achetez en ligne votre abonnement. Parijs – de tweede stad naar inwoneraantal van Frankrijk. Marseille is oorspronkelijk gesticht door Grieken uit Phocaea rond 600 v.

Na de val van het West-Romeinse Rijk werd Massilia achtereenvolgens bezet door de Visigoten, Bourgondiërs en Franken. Onderstaande figuur toont het verloop van het inwoneraantal van Marseille vanaf 1962. Vanaf de middeleeuwen kende Marseille al een belangrijke immigratie, vanuit Piëmont, Toscane, Genua en Corsica. Maar vanaf de zestiende eeuw waren er ook protestantse inwijkelingen, onder andere uit de Nederlanden. Tussen 1880 en 1930 was er een eerste masssale immigratiegolf en dit vanuit Italië. Marseille is een multiculturele stad, waar het toerisme in opkomst is.

De opening van een TGV lijn tussen Parijs en Marseille in 2001 was in eerste instantie bedoeld om de Marseillaises een snelle verbinding met Parijs te geven. Olympique Marseille is de grootste voetbalclub in Marseille en heeft al verschillende malen het kampioenschap en de beker van Frankrijk gewonnen. De club speelt in het Stade Vélodrome. Marseille was speelstad tijdens het WK voetbal van 1938 en 1998 en het EK voetbal van 1960, 1984 en 2016. Ook deze wedstrijden werden gespeeld in het Stade Vélodrome. Ook tijdens het WK Rugby van 2007 was Marseille met het Stade Vélodrome speelstad.

Op atletiekgebied wordt jaarlijks de grote internationale hardloopwedstrijd Marseille-Cassis gehouden over een afstand van 20 kilometer. Het ATP-toernooi van Marseille is een jaarlijks tennistoernooi voor de mannen dat wordt gespeeld in februari. Marseille was 36 keer etappeplaats in de wielerkoers Tour de France. De Fransen Hippolyte Aucouturier en André Leducq wonnen er twee keer. De laatste winnaar in Marseille was de Pool Maciej Bodnar in 2017. Marseille heeft een Mediterraan klimaat, met milde, vochtige winters, en warme droge zomers.

Marseille staat ook bekend om de mistral die zorgt voor blauwe luchten. De stad beschikt over twee metro’s en drie tramlijnen. Het belangrijkste treinstation Marseille Saint-Charles is rechtstreeks aangesloten op een hogesnelheidslijn naar Parijs. De stad heeft ook de belangrijkste Haven van Frankrijk. Steden in Frankrijk met meer dan 100. Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Marseille op Wikimedia Commons. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 17 dec 2018 om 21:08.

Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Horaires allégés du lundi 24 décembre 2018 au dimanche 6 janvier 2019. Services spéciaux les 25 décembre 2018 et 1er janvier 2019 sur la ligne 50 Aix-Marseille par autoroute sur itinéraire direct de gare routière à gare routière. En raison des travaux sur l’avenue Saint-Mitre des Champs à Aix en Provence la ligne 49 doit modifier son terminus de dépose à compter du 26 novembre 2018.

This entry was posted in Sports et passions. Bookmark the permalink.