Notre-Dame de Paris (1482) PDF

Victor Hugo dat in 1831 werd gepubliceerd. Het speelt zich bijna volledig af in en om de Notre-Dame van Parijs. Bij een notre-Dame de Paris (1482) PDF Vlaamse gezanten opgezet feest van zotskappen wordt Quasimodo, de klokkenluider van de Notre Dame, gekroond tot koning der zotskappen. Later die dag ziet Gringoire de mooie Esmeralda met haar kleine geitje op het Zandplein dansen en kunstjes uitvoeren.


Het meisje is opgevoed bij de zigeuners, maar zij hoopt ooit haar echte moeder terug te vinden. Na haar optreden volgt Gringoire haar door de straten van de stad en ziet dat ze wordt aangevallen door twee mannen. Een van hen herkent hij als Quasimodo. Hij wil haar te hulp komen, maar de aanvallers zijn te sterk. De volgende dag wordt Quasimodo berecht voor zijn aanval. Hij moet twee uur lang een vreselijke marteling ondergaan in het Kasteeltje. Het maakt op hem een diepe indruk.

Twee maanden later wordt Esmeralda opgemerkt door de rijke Fleur-de-Lys de Gondlaurier, de verloofde van Phoebus. Al snel wordt duidelijk dat Phoebus ook zin heeft in Esmeralda, en dat Fleur haar als concurrente ziet. Phoebus en Esmeralda ontmoeten elkaar in het geheim en ze verklaart hem haar liefde. Tijdens haar verblijf in de Notre Dame zorgt Quasimodo voor haar als voor een kostbare schat. Op een dag ziet Esmeralda dat Phoebus nog leeft en vraagt Quasimodo hem te volgen. Deze volgt de kapitein naar het huis van zijn verloofde.

Hij vertelt hem dat Esmeralda ook nog in leven is, maar Phoebus wil hem niet geloven. Frollo keert terug en ziet wat er gaande is. Die nacht kan hij zijn onstuimige gevoelens niet langer bedwingen en besluipt hij het meisje in het torentje waar zij slaapt. Quasimodo komt tussenbeide en slaat Frollo bijna dood, tot hij ziet wie de aanvaller is, want ondanks alles is Quasimodo nog bijzonder trouw aan de man die hem opgevoed heeft. Frollo zoekt Gringoire op en beraamt een plan om Esmeralda weg te halen. Hij overtuigt Gringoire dat het Parlement een bijzondere toestemming heeft gegeven Esmeralda uit de kerk te halen. Gringoire besluit de zigeuners erbij te halen om Esmeralda in veiligheid te brengen.

Quasimodo denkt echter dat de zigeuners Esmeralda willen uitleveren en bevecht hen, precies zoals Frollo had gepland. Dan arriveren de soldaten van de koning, die de zigeuners uiteendrijven. In de Notre Dame is Quasimodo wanhopig op zoek naar Esmeralda. Dan ziet hij Frollo op een balkon voor zich uit staren. Als Quasimodo naar beneden kijkt, ziet hij haar aan de galg hangen. Woedend gooit hij zijn voogd over de balustrade.

Daarna verdwijnt hij en wordt nooit meer gezien. Ongeveer twee jaar later vindt men in de kelder van Montfaucon waar de gehangenen worden begraven, de ineengestrengelde geraamten van een jonge vrouw en een man met een kromme ruggengraat. De schrijver Victor Hugo werd op een dag rondgeleid door de Parijse kathedraal. Hij liep alleen door een van de klokkentorens en ontdekte daar een Grieks woord ANAΓKH, geschreven in de muur. Hugo werd nieuwsgierig naar waarom en wie het in de muur had gezet. Het geschreven woord is na de ontdekking van Hugo verwijderd. The Hunchback of Notre Dame, met Lon Chaney.

The Hunchback of Notre Dame, met Charles Laughton en Maureen O’Hara. Notre Dame de Paris, met Anthony Quinn en Gina Lollobrigda. The Hunchback of Notre Dame, met Anthony Hopkins en Leslie Ann Down. The Hunchback of Notre Dame, Disney-animatiefilm.

This entry was posted in Fantasy et Terreur. Bookmark the permalink.

Notre Dame de Paris, 1482 PDF

Notre Dame de Paris Victor Hugo Notre Dame de Paris, 1482 PDF 1. Notre-Dame de Paris è un romanzo a sfondo storico di Victor Hugo.

(suite…)

This entry was posted in Fantasy et Terreur. Bookmark the permalink.

NOTRE-DAME DE PARIS-1482 PDF

Cocciante e Plamondon, come da loro dichiarato, hanno scritto l’opera per il puro piacere di scrivere musica, senza pensare di realizzarla in forma scenica. A lavoro terminato, tuttavia, il nOTRE-DAME DE PARIS-1482 PDF è di tale qualità da spingerli a trasformarlo in uno spettacolo teatrale.

(suite…)

This entry was posted in Nature et animaux. Bookmark the permalink.